Masterskip

Wat is Masterskip?

Masterskip is een uniek programma voor leerlingen uit onder andere VWO 5. Het is een educatieve zeilreis met een sterk onderwijskundig concept.

Masterskip organiseert al sinds 2013 zeer succesvolle zeilreizen voor leerlingen die hen het avontuur van hun leven laat beleven.

Masterskip is voor leerlingen van het voortgezet onderwijs de ultieme combinatie van theorie en praktijk en dat allemaal op de meest schitterende locatie: de oceaan.

Masterskip draagt bij de ontwikkeling van super veel jonge mensen die aan boord zichzelf op verschillende gebieden kunnen ontplooien. Meegaan op avontuur met de Wylde Swan leert je zeilen, plannen, zelfstandiger worden, leren voor school maar het kan ook bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie over de organisatie Masterskip kunt u vinden op de website van Masterskip.

https://masterskip.comMasterskip biedt leerlingen de mogelijkheid om school te combineren met het leren van zoveel andere en super gave dingen waaronder zeilen. Dit betekent niet dat school stopt aan boord, school gaat gewoon door. Onder begeleiding van ervaren vakdocenten is er zes dagen in de week vier uur zelfstudie per dag. Op elke zesde lesdag worden er toetsen afgenomen. Dit is intensief onderwijs waardoor niemand terugkomt van deze reis met een achterstand. Ook wordt elke leerling gekoppeld aan een mentor voor individuele begeleiding. Aan boord worden er ook aanvullende lessen gegeven die aansluiten bij het leven aan boord. Het wordt dus een super leerzame ervaring!

Waar gaat de reis naartoe?

Het avontuur begint in Galicië, in Noord-West Spanje. Daar stappen we met z'n allen aan boord om aan onze wereldreis te beginnen! Daarna varen we langs de kust via het magische Madeira naar Tenerife. Misschien gaan we via Casablanca of Agadir in Marokko naar Tenerife. Het weer is de baas over onze reis en bepaalt de precieze bestemmingen.

De eerste twee weken van de reis brengen we varend door aan de Europese en Afrikaanse kant van de Atlantische oceaan. Eind november steken we in ongeveer drie weken de Atlantische oceaan over naar het Caribisch gebied.

Eenmaal aangekomen in het Cariben is er nog tijd om één of meer eilanden te ontdekken.

Kortom een super avontuurlijke en spannende reis!

Ik zal deelnemen aan reis 1 die u hiernaast op het kaartje ziet weergegeven.

Het schip

Mijn reis zal plaats vinden aan boord van het tallschip "de Wylde Swan". De Wylde Swan is een 2 mast topzeilschoener die in 1920 is gebouwd. In 2010 kwam het schip in de vaart. Het schip heeft twee 40 meter lange masten met enorme zeilen. De Wylde Swan is 62 meter lang.

Meer over de Wylde Swan kunt u vinden op de website van het schip.

https://www.wyldeswan.com/nl/Aan boord

Als we eenmaal gesetteld zijn aan boord van de Wylde Swan begint het leven op zee. En dat is alles behalve saai. Aan boord wordt er aan school gewerkt, gezeild, schoongemaakt en natuurlijk heel veel nieuwe en gave dingen geleerd. Ook worden nieuwe omgevingen ontdekt op excursies en slaapt iedereen altijd op het schip.


Hiernaast kunt u de dagelijkse planning van een dag aan boord zien. Vervelen hoort er dus zeker niet bij! Het is een volle planning gevuld met leuke en leerzame activiteiten. En dat alles terwijl school gewoon doorgaat.